Skrevet af Laila

Torsdag d.28.11-02: Den største dag i Nicklas liv, det er nemlig den dag han blev født. Nicklas blev født på Sygehus Nord kl. 16.07, ved en ganske almindelig fødsel. Han var 51 cm lang, og vejede 3090 gr. Han var en sund og velskabt dreng, som stort set ikke græd. Han lå bare med åbne øjne, og kiggede på sin mor og far.

Søndag d.01.12-02: Første gang Nicklas kørte i bil, da farmor kørte os hjem fra sygehuset.

Tirsdag d.03.12-02: Nicklas er 5 dage gammel, og fik besøg af sunhedsplejerske for første gang. Han har tabt sig siden fødslen, og vejer nu kun 2900 gr. Men er tilgengæld vokset en ½ cm, og er nu 51, 5 cm lang.
Sundhedsplejersken (SP) skriver:
Tillykke med jeres dreng, som er velskabt og fin. Har gode reflekser. Er lidt gul, tisser urater og vågner ikke og melder sig til måltiderne. Bør spise mindst hver 3. time - sutte 10 min ved hvert bryst og derefter tilbydes 30 ml Nan.

Torsdag d.05.12-02: SP Igen. Nicklas vejer nu 3075, hvilket er meget flot.
SP skriver:
Fin vægtstigning. Tisser fint. Er svær at vække om natten - fortsætte med amning + flaske som nu, men må sove op til 4 timer om natten. Har pus i øjnene - vaskes med slatvand.

Fredag d.06.12-03: Første gang Nicklas brugte sut, endelig havde mor og far fundet en sut som jeg gad. Det gør altså det hele lidt lettere, når man en gang imellem kan bruge sutten, når Nicklas græder.

Mandag d.09.12-02: Første gang Nicklas kørte i barnevogn. Det var også første gang jeg kørte i bus. Vi tog nemlig ind til byen for at købe julegaver :O)

Torsdag d.12.12-02: SP igen (dog en sp som er tilknyttet jordemoder centret), Nicklas vægt er gået i stå, øv! Men tilgengæld er han vokset, og er nu 53 cm lang.
SP skriver:
Sæt dosis mælkeerstatning op til 60 ml/ hver 3. time pga for lidt vækst.

Fredag d.13.12-02: SP IGEN!!!!!! (Vores egen sp)
SP skriver:
Bryst og Nan. Reagere livligt. Kigger bevidst i længere tid.

Tirsdag d.17.12-02: SP igen, ja nu må det snart være nok. Men det er vel egentlig dejligt at få ham tjekket :O) Nicklas har taget på i vægt, vejer nu 3300 gr - Dejligt!
SP skriver:
Virker veltilfreds. Får bryst + Nan. Kan gylpe. Drikker ca. 500 ml dagligt.

Torsdag d.19.12-02: Idag vendte Nicklas sig for første gang, han lå på maven, og lagde sig om på siden. SP igen *s* Nicklas vejer nu 3450 gr, så nu går det kun fremad.
SP skriver:
Nan 100 ml* 6 dagligt.

Tirsdag d.24.12-02: Ja også juleaften sker der ting, vi måtte en tur til lægevagten, fordi der i Nicklas' lyske, var en stor bule. Lægen sagde i tlf. at han synes at det lød som lyskebrok - Og ganske rigtig, det var det *øv* Men heldigvis er det ikke så slemt, at det kræver operation endnu, men han skal opereres når han bliver lidt ældre. Vi kan jo håbe at det forsvinder af sig selv, men det skal vi ikke regne med, ifølge de to læger som har kigget på ham.
Udover alt det med lyskebrok, døjer Nicklas desværre også med hård mave, hvilket skyldes den modermælkserstatning han får, så det er lidt irriterende.

Kort tid før at jeg blev 1 måned, kunne jeg holde hovedet selv.

Nicklas sov igennem da han var omkring 6 uger gammel, efter at vi begyndte med flaske.

Nicklas legede med sine hænder, da han var omkring 8 uger.

Onsdag d.25.01-03: Vi har haft mange gæster idag, for mange. Vi havde både besøg af farmor (Agnete), oldemor (Lis), farfar (Flemming), onkel Emil og faster Elisa. Nicklas var temmelig umulig hele dagen, græd meget og ville bare ikke sove. En hård dag, vi bliver jo også selv trætte :O) Men også en hyggelig dag *s*

Fredag d.27.12-02: Endelig sundhedsplejerskebesøg igen. Vi har brug for et råd til at afhjælpe vores søn sin hårde mave. De råd vi har fået, med at massere maven og give ham kamillete, har kun hjulpet os ganske lidt. Vores sundhedsplejerske foreslog os at købe noget laktulose, det er da et forsøg hver. Nicklas vejer nu 3750 gr.
SP skriver:
Nan ca. 650 ml. Dagligt. Har hård afføring - Tilrådes laktulose 5-10 ml dagligt. Har fået lyskebrok - Har været hos vagtlæge.

Søndag d.29.12-02: Hurra for laktulosen! Vores søn's mave er nu ikke hård mere, tvært imod ;O) Jeg har været meget skeptisk over for at bruge laktulose til så lille en fyr, og synes stadig ikke at det er rart. Men det hjælper, og det er det vigtigste, så Nicklas kan få det godt og være glad *s*.

Tirsdag d.31.12-02: Første gang Nicklas kørte i tog, vi kørte fra Aalborg til Århus, hvor vi skulle holde nytårsaften med oldemor og oldefar (mors mormor og morfar). Jeg tog togturen meget pænt, men mor og far havde også husket rigeligt med mad, så jeg ikke kom til at sulte.