Skrevet af Laila

Fra d.09.07-03 - d.29.07-03 var vi på sommerferie. Først var vi i Haderslev for at besøge mormor og morfar (mors mor og far), hvor vi var ca. en uge. Her lærte Nicklas at sige bøh, men det betød ikke bøøøøøh, men hund *G* Hvergang at mormor og morfars hund Nikki kom i nærheden, blev Nicklas vildt glad, og råbte bøh. Han skræmte desværre den stakkels hun væk :O)
Derefter tog vi til Undløse (på Sjælland), hvor vi besøgte farmor (fars mor). Hos farmor var der en masse små søde kattekillinger, som Nicklas synes var meget sjove. De blev også kaldt bøh ;O) Nicklas ville meget gerne snakke med dem, men når han endelig kunne få lov til at røre ved dem, så havde han alligevel ikke helt mod til det. Det så meget sjovt og sødt ud.
Til sidst tog vi ind til oldemor (fars mormor) som bor i Rødovre. Mens vi var der, fik jeg lov til at opleve den store by København, og vi var i Zoologisk have. Mor og far fik en fri aften, mens at Nicklas blev passet af farmor, oldemor og Preben. Det var også hos oldemor at Nicklas fik sin første tand (se d.25.07-03).
På ferien lærte Nicklas næsten at kravle, han kunne ihvertfald møve sig meget hurtigt frem, og kunne komme op på alle fire. Men kom endnu ikke frem.

Da jeg var omkring 6 mdr, klippede mor mit hår for første gang. Jeg har sådan noget dejligt langt hår, som er rigtig dejlig blødt, og en lille smule rødligt *hmmmm.....Aner ikke hvor det kommer fra, da både mor og far var helt lyshårede*
Det var også da jeg var ca. 6 mdr at jeg fik lov til at spise, meget af det samme som mor og far. Eller jeg smagte ihvertfald meget af det, men var dog ikke særlig vild med det.

25.07-03: Nicklas har fået sin første tand, en af de midterste i undermunden, og det ser bare rigtig sødt ud. Nr. 2 tand kom ca. 14 dage efter, tanden lige ved siden af midt for i undermunden.

Tirsdag d.19.08-02: Sp - Skal lave boel prøve. Men han bestod den ikke helt, så SP kommer igen d.16.09-03. Han vejer nu 8,1 kg og er 73 cm lang.
SP skriver: Lidt reserveret, men nysgerrig. Fin kontakt. Har lidt hudløs numse - Zinksalve - Bephanthol. Sidder flot, kravler, rejser sig ved støtte. Overgang til alsidig kost. ½ liter mælkeprodukt dagligt.

  • Da Nicklas var omkring 8½ mdr kunne han gå med hjælp. Han har og kunnet gå meget tidligere med hjælp, men der tog han meget store skirdt, og gled nærmest frem. Nu er der ved at være styr på det med trinene.
  • Da jeg var omkring de 9 mdr, kunne jeg stå helt selv. Dog kun i 10-20 sekunder. Men jeg bliver bedre og bedre til det, så mor og far venter bare på at jeg begynder at gå nu.

Mandag d.01.09-03: Nicklas begyndte i vuggestue. Den første uge var mor meget med, men langsomt kom jeg til at være der mere og mere. Og allerede i 2. uge, var jeg der fra ca. 09.30-10.00 til ca. 13.30-14.00. Så nu er jeg der mange timer. I vuggestuen er der mange søde børn, som man kan lege med. Og Nicklas elsker andre børn, derfor var det godt at komme i vuggestue. Dog var der lige en lille ting, som ikke er helt så godt, Nicklas er ikke ret vild med deres mad. Så han får for det meste bare øllebrød dernede. Men de er langsomt ved at vænne ham til, at spise gulerødder og kartofler, sammen med en eller anden form for kød.

Tirsdag d.16.09-03: SP igen, så Nicklas kan få taget boel-prøve igen, denne gang bestod han den helt fint :O) Han vejer nu 8,7 kg og er 73,5 cm lang.
SP skriver:
Er forkølet. Glad. Pludrer. Rejser sig ved støtte. Nysgerrig. Spiser alsidigt.

Efter Nicklas er begyndt i vuggestue, kan han godt finde på at ligge og lave bevægelser med hænderne, mens han synger. Måske er det "Lille Peter edderkop" han synger, hvem ved?? *s* Der er ingen tvivl når han synger "klappekage", for så klapper han mens han synger.

Onsdag d.12.11-03: SP kommer igen.

Lørdag d.27.09-03: Så kom tand nr 3 endelig igennem, den har været på vej meget længe. Det var så den første fortand i overmunden til højre. Og den anden fortand i overmunden er også på vej, kan man se.
Samtidig kan man lige komme med en lille opdatering af, hvordan det går med hans sproglige udvikling. Nicklas kan sige hej, moar, mam mam, nænænæ, bøh, Pys (Peter Plys), nejnej og jaja. Det hele er selvfølgelig ikke helt klart endnu, men man kan godt høre, at det er det han siger.